Jaguar Knook Breda
 

LEGENDARISCHE COMBINATIE: ANDY WALLACE MET JAGUAR XJR-9 IN ACTIE OP HISTORIC GRAND PRIX ZANDVOORT

Op de zevende editie van de Historic Grand Prix Zandvoort (31 augustus-2 september) brengt Jaguar racegeschiedenis tot leven: Andy Wallace geeft er spectaculaire demonstraties met de Jaguar XJR-9 Groep C-bolide waarmee hij in 1988 de 24 Uur van Le Mans won. En dat wordt een feest voor alle zintuigen.

Het is dit jaar dertig jaar geleden dat Jaguar met de XJR-9 de 24 Uur van Le Mans won – het was de zevende overwinning voor het merk bij de ‘zwaarste race ter wereld’. Voor Andy Wallace (1961) was de zege, die hij samen met Johnny Dumfries en Jan Lammers behaalde, ook bijzonder omdat het de eerste keer was dat hij de legendarische race reed.

De Jaguar XJR-9

De demonstratieruns die Andy Wallace met de XJR-9 tijdens de Historic Grand Prix verzorgt, staan garant voor spektakel. Dat begint al met de typische Groep C-look van de auto, inclusief de kenmerkende bestickering. En de indrukwekkende sound van de machtige 7,0-liter V12 klinkt elke autosportfan als muziek in de oren. De 750 pk sterke motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Met deze combinatie haalde de XJR-9 in Le Mans topsnelheden van meer dan 385 km/h. De temperatuur in de cockpit liep daarbij op tot zo’n 55 graden Celsius.

Van dichtbij meebeleven

De zevende editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september. Wat het evenement vooral uniek maakt, is de ongedwongen sfeer én de mogelijkheid om de actie van dichtbij te beleven. Tickets voor de Historic Grand Prix Zandvoort zijn eenvoudig online te bestellen. Het programma inzien, kan hier.